Nya SARGO 45

May 4, 2021 | News

Nu är det äntligen officiellt! SARGO kommer med ett nytt flaggskepp i form av en synnerligen tuff 45-fotare fullmatad med smarta lösningar och den senaste tekniken. Vi ser väldigt mycket fram emot att få saluföra denna fantastiska yacht, första båtarna beräknas att vara leveransklara till slutet av 2022. Läs gärna pressreleasen nedan från varvet i Finland.

Säkerhet, soliditet och tuff sportighet. Nya SARGO 45

Efter 55 år i branschen lanserar Sarins Båtar en ny modell över 40 fot, SARGO 45. Den kompletterar den moderna SARGO serien som idag sträcker sig från 25-36 fot.

Den helt nya SARGO 45 har en längd på 14,6 m och en bredd på 4,25 m. Den följer SARGOs ledande koncept med tuffa året-runt båtar och utrustas såklart med breda sidodörrar, en nivås däck runt hela båten, port i skrovsidan och en ljus styrhytt med stor taklucka. Mycket utvecklingsarbete har även gjorts på säkerhet, körkomfort och bränsleekonomi.

Vi känner oss nu redo att gå över 40” säger Sarins Båtars Vd.  Thomas Sarin. Företaget har en stabil grund och våra befintliga modeller är alla marknadsledare inom tuffa året-runt båtar. Segmentet 40-50 fot har en enorm marknad ute i världen och där kommer SARGO 45 att ta en given plats.

I SARGO 45 har vi 2 sociala uteplatser, en U-soffa på fördäck samt en rymlig L-soffa bak. Runt hela båten kan man tryggt gå på däcket i en nivå. 2 sidodörrar och en akterdörr gör entrén till styrhytten smidig.

Inne i styrhytten finns det exceptionellt plats för 4 personer bredvid varandra i framsätet, en stor 8 persons dinett och ett funktionellt pentry. Ergonomisk styrplats med SARGOs funktionella vikbara styrkonsol.

Bokomforten förstärks dessutom med 2 eller 3 kabiner och 2 separata toaletter med dusch.

För yrkesbruk kan SARGO 45 även fås med stort lastdäck akterut och en skräddarsydd inredning.

Marschfart upp till 30 knop kan hållas med dubbla dieselmotorer med drev eller Volvo Pentas IPS.

SARGO 45 skrovet är optimerat för tuffa förhållanden med en vass mjuk för och en bärande akter.

De första båtarna levereras hösten 2022.

Längd: 14,6 m, Bredd: 4,25 m, Tomvikt: 13 t, Diesel: 1600-2000 L, Färskvatten: 500 L

Motorer: Diesel 2×400 – 2×480.  Drev eller IPS

Marchfart: Upp till 30 knop

Läs mer om SARGO 45 här

Länk till SARGO

sargo 45 explorer 2 scaled 2
sargo 45 explorer 1 scaled 2
sargo 45 2 scaled 2
sargo 45 1 scaled 2