Nya Princess V50

Dec 3, 2021 | News

v50 exterior initial sea trial 1 scaled

Princess Yachts och INA MARIN är glada över att kunna presentera den helt nya Princess V50 och V50 Open. Den första byggda V50:an avslutade precis sitt första sjöprov utanför varvet i Plymouth, där hon levererade bra prestanda, med säker hantering och en mjuk gång.

Sammanfattning

  • Effektiva Volvo Penta IPS650-motorer ger toppfarter på över 30 knop.
  • Snygg styling med förlängt tak för att ge mer användbart utomhusutrymme.
  • Handbyggd med förstklassiga material av högsta kvalitet, V50 är elegant utan att kompromissa med det praktiska eller med användbarheten.
  • Senaste avancerade Princess djupa V-skrovdesign ger oklanderlig sjöhållning och hantering.
  • Helt nya Princess V50 debuterar på Boot Düsseldorf från 22: a – 30:e januari 2022.

Den nya Princess V50 ersätter den mycket populära, tidigare modellen i företagets V-Class. Designad av Princess Design Studio i samarbete med fartygsarkitekterna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina, har V50 skapats med hjälp av helt nya skrov-, däcks- och takformar för att grundligt men varsamt omdefiniera en av kärnmodellerna i modellprogrammet. I hjärtat av det nya djupa V-skrovet finns kompakta, och mycket effektiva, dubbla Volvo Penta IPS600- eller IPS650-motorer som kan leverera maximala hastigheter på över 30 knop. En ökad total räckvidd i jämförelse med den tidigare modellen uppnås genom ökad bränslekapacitet.

Nya V50 är utrustad med den senaste tekniken för att göra ägandet och båtlivet enkelt och mer tillgängligt för båtägare. Ett intuitivt IPS-system och joystick möjliggör enkel styrning.

Design

V50 kännetecknas av en elegant stil, med ett nytt utökat skrovfönster i full längd som integrerar det aktre luftintaget, precis som på den klassledande Princess V55.

När man kommer ombord på nya V50 känner man omedelbart igen den som en medlem av V-klassen, inredningen består av attraktiva designlinjer med flytande former. Kontrasterande tyger lyfter finishen ombord med en ny tygkollektion som finns tillgänglig för alla nya och kommande modeller i V- och S-klasserna.

Princess designteam har designat sittbrunnen och badplattformen för att maximera utnyttjandet av ytorna utvändigt, som ofta förekommer på större fartyg. Praktisk åtkomst från båda sidor av akterspegeln till både sittbrunnen och sidodäck, samt ett långsträckt tak över sittbrunnen vilket ger ett bekvämt område med skugga från solens strålar eller som skydd mot daggen på kvällen.

Interiör

Stora dörrar omsluter däcksalongen för att skapa en klimatkontrollerad fristad, med en U-formad matplats med en skänk mittemot som döljer en TV på höj- och sänkmekanism. Ytterligare föröver är rorsman och navigatör perfekt placerade i två skräddarsydda fåtöljer med perfekt sikt genom vindrutan, samtidigt som ett stort öppningsbart tak med integrerade glasrutor ovan ger känslan av att åka en helt öppen båt.

Under däck ligger ett ljust, modernt öppet kök med ett skräddarsytt gjutet handfat, spishäll, kombinerad mikrovågsugn/konvektionsugn och kyl/frys i full höjd finns mitt emot en generös U-formad sittgrupp, – som alternativt kan ersättas med en tredje tvåbäddshytt.

Fyra gäster njuter av två vackert inredda hytter vilka är fyllda med naturligt ljus från den omfattande skrovglasningen, med en fullbreddshytt belägen midskepps.

Den helt nya Princess V50 höjer ribban i vad som är möjligt i en 50-fots sportyacht!

Princess V50 kommer att visas på Düsseldorf Boat Show, hall 6 monter 6B21, från den 22: a – 30:e januari 2022.