Nya Princess S80

Mar 28, 2023 | News

Båtmässan Düsseldorf

Princess S80

Princess Yachts har presenterat det senaste tillskottet av Princess S-Class i sportbridge-sortiment, den helt nya Princess S80.

De vackra svepande linjerna på Princess S80 är framtagna dels av det interna teamet, Princess Design Studio, och i samarbete med fartygsarkitekterna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina. 

Den flexibla layouten på nya Princess S80 gör att hon kan hanteras som ”ägar-manövrerat” fartyg med en stor öppen salong och en upphöjd tillgänglig styrplats, eller diskret bemannad, med möjlighet till en sluten styrplats plus besättningsboende för upp till 3 pers.

Nya Princess S80 definieras av svepande linjer och ett vackert skulpterat yttre. Dess exteriörstil har utvecklats från den vackra Princess S72, lanserad på boot Dusseldorf 2023.  Fönster i full längd går längs längs huvuddäcket och sträcker sig på vardera sida av sittbrunnens tak för att ge ett skyddat område från sol och dagg.

“Konceptet med Princess S80 fokuserar på ett kompromisslöst huvuddäck med stora sociala ytor med tre distinkta områden, sola, koppla av och äta, vilka alla kan användas samtidigt utan omställningar”, säger Andy Lawrence, designchef på Princess Yachts.

 

s80 main deck cgi 1 scaled

När du närmar dig nya Princess S80 känns hon omedelbart igen från sin distinkt placerade ingång till sittbrunnen, mitt i aktern.

Sittbrunnen och aktern har designats för att maximera nöje och trivsel på vattnet, i garaget på babords sida får man plats med en Williams SportJet 435. Dubbla solbäddar finns på vardera sida om ingången, medan den konfigurerbara sittgruppen med dubbla bord är det perfekta stället att njuta av solnedgången.

Längre för över finner man ett matbord i teak med plats för sex till åtta, (med valfritt utdragbart bord) som är placerat intill köksbaren vilket skapar det perfekta stället att servera drinkar.

s80 master stateroom cgi rovere oak 1 scaled

Nya Princess S80 har ett inventiöst nedre däck med fyra en-suite hytter komplett med luftkonditionering och öppningsbara hyttventiler för naturlig ventilation.

Master stateroom i full bredd har mjuka vackra möbler, kompletterat med accenter och ytbehandling av trä. Mjuka belysningsfunktioner accentuerar formerna på de handbyggda möblerna vilket skapar en modern men lugn miljö.

s80 flybridge cgi 1 scaled

Sportbridgen på 28,7 m2 är en imponerande yta för socialt umgänge med flera sittgrupper och wetbar med grill och en generös kyl. 

s80 helm cgi 1 scaled

Varje del i nya Princess S80 är designad med stort fokus på detaljer. Interiören är gjord med svepande, vackra men ändå funktionella former som allt sammantaget levererar den ultimata nivån av lyx och komfort till sjöss.

Princess Yachts representerar symbolen för brittiskt hantverk. Företaget är känt för att ha designat och tillverkat lyxyachter i Plymouth under mer än 50 år. Princess S-klass blandar ikonisk design, exceptionell ingenjörskonst och oöverträffat hantverk för att skapa en oförglömlig upplevelse till sjöss.
 

Princess S80
s80 saloon looking aft cgi silver oak 1 scaled

Skjutdörrar och ett stort öppningsbart fönster vid köket kopplar samman exteriör med interiör och skapar ett naturligt ljus och luftflöde genom hela huvuddäcket. Köket är fullt utrustad med vitvaror från Miele och en Sub-Zero kyl/frys i full höjd.

Ljus från panoramafönstren flödar över salongen. Här finns en rymlig C-soffa på styrbord sida samt en mindre soffa mittemot. Styrplatsen ger tillgång till all instrumentering och reglage, inklusive Bönings fartygsövervakningssystem.

En robust sidodörr ger kaptenen direkt tillgång från styrbords sidodäck till fördäck för enkel förtöjning och kommunikation. Som tillval kan man välja en stor taklucka som sträcker sig över huvuddäckets bredd, vilket gör att havsbrisen kan flöda fritt in i salongen.

På fördäck fortsätter det smarta flexibla utrymmet med två u-soffor där den ena kan göras om till en solbädd.

s80 foredeck cgi 1 scaled
s80 exterior cgi rear running allure 1 scaled

Utrustad med dubbla MAN V12 á 1900 eller 2000 hästkrafter styck ger hastigheter på upp till 34 knop, som tillval finns det även en större tank på 7000 liter för att möjliggöra ännu längre räckvidd.  Både fenor och gyrostabilisering finns tillgängligt för bättre kontroll och tryggare gång i tuff sjö.

Princess South Yard 1a BW scaled