SARGO 45 Explorer sjösatt!

Apr 21, 2023 | News

DSC05014 scaled

Vår första SARGO 45 Explorer är nu sjösatt och provkörd! 

Det var med stor glädje vi äntligen fick vår första SARGO 45 Explorer i sjön tidigare i veckan. Denna båt kom från varvet i Finland i vintras och har sedan dess stått för visning i vår utställningshall. Den har imponerat på de allra flesta som varit ombord och tittat, precis som den har den imponerat på oss och andra kollegor i branschen, detta är verkligen en seriös båt i varje detalj. Föga förvånande blev vi än mer imponerade när båten hamnade i sitt rätta element. Inte nog med att den ser majestätiskt ut, den går också fantastiskt i sjön! Tyst, lugn och lättmanövrerad plus att den saknar i stort sett helt planingströskel! 

Vår första båt är utrustad med 2 x Volvo Penta D6-440/DPI och vi har kört i ca 35 knop på topp, en bra marschfart ligger omkring 27 knop, – men den går suveränt i alla farter. 

Läs mer här om SARGO 45. 

 

DSC04773 scaled
DSC04925 scaled
DSC04857 scaled