Nya Princess F58

Mar 25, 2024 | News

Princess S65 exterior

Princess F58

  • Helt nya Princess F58 presenterades nyligen på Palm Beach International Boat Show 2024 
  • Detta är det senaste tillskottet till Princess Yachts klassiska F-klasssortiment, F58 hamnar mellan Princess F55 och Princess F65
  • Utrustad med den fantastiska MAN- V8an i 1000 eller 1200 hästkrafters utförande, detta ger en förväntad toppfart på upp emot 34 knop
  • Första Princess F58 kommer att börja produceras senare i år och visas i början av år 2025. 
Princess S65 sunbed

Princess Yachts, Storbritanniens största lyxyachttillverkare, presenterade helt nya Princess F58 på Palm Beach International Boatshow, som pågick mellan den 21–24 mars i år. Princess F58 är det senaste tillskottet till den hyllade F-Klass-serien och placerar sig mellan F55 och seriens flaggskepp F65. Detta exceptionella utbud av Flybridge-yachter är symbolen för elegans, innovation och prestanda på vattnet och F58 är inget undantag. Med eleganta linjer, stora utrymmen och en nivå av valmöjligheter och standard på finish normalt reserverad för mycket större båtar, gör denna till en omisskännlig Princess.

Exteriört har mycket fokus lagts på att göra utrymme för sällskap och avkoppling. På flybridge har man valt att maximera utrymmet för gäster samt en fantastisk, väl tilltagen matplats och en fullt utrustad wetbar komplett med elektrisk grill som har placerats akterut för att öppna upp området. Styrplatsen är beläget centralt, vilket ger en enastående sikt runtom, här finns även ett extra säte för passagerare som vill ta del av körupplevelsen. På styrbord sida har man plats för ytterligare gäster, denna yta kan även enkelt konverteras till en solbädd.

Princess S65 cockpit
Princess S65 fwd sunbed

Sittbrunnen fortsätter att fokusera på att maximera volymen eftersom detta sömlöst ansluter till salongen och köket för att skapa ett mycket sällskapligt utrymme som dessutom leder ner till badplattformen och mini ‘beach club’ akterspegel där man har olika konfigureringsalternativ för förvaring av vattenleksaker eller en grill komplett med handfat och en nedfällbar soffa gör detta till den perfekta platsen att njuta av vattnet.

Princess S65 flybridge
Princess S65 saloon aft

Det omfattande yttre däcksutrymmet är långt ifrån begränsat till flybridge. Fördäcket ‘terrass’, en populär funktion lånad från större Princess-modeller, är tillräckligt stort både för att umgås på eller bara som en lugn plats att koppla av på. Med dubbla solskydd med förvaringsskåp eller kylbox som tillval och justerbara nackstöd som också förvandlas till ryggstöd för aktervända sittplatser, gör detta också till ett extremt flexibelt utrymme.

Princess S65 saloon fwd

Inuti blandar interiören noggrant hantverk med en samtida men ändå tidlös design som flödar genom hela båtens rymliga boyta. Salongen är omgiven av panoramafönster som fyller utrymmet med naturligt ljus och tar in omgivningen på ett behagligt sett. En modern U-formad soffa med kaffe/matbord och soffa intill, skapar den perfekta platsen att spendera tid med nära och kära. Det välutrustade köket ligger akter om salongen och länkar ihop sittbrunnen med den invändiga matplatsen vilket gör detta till en mycket sällskaplig layout.

Princess S65 saloon sofa
Princess S65 stateroom
Princess S65 stateroom

På nedre däck finns tre vackert inredda hytter inklusive en rymlig VIP gästhytt för över, en dubbel till styrbord, som kan göras om till ett tredje dubbelrum, och en ägarhytt i full bredd med frukosthörna och eget badrum samt klädkammare. Som tillval finns crew cabin i aktern med eget badrum och förvaring. 

Princess S65 stateroom
Princess S65 stateroom